Mijn naam is Joost van Bergen en Henegouwen (geboren in 1969).
In 1994 studeerde ik af aan het Rotterdams conservatorium (drums lichte muziek). Sindsdien speelde ik meer dan 600 theatervoorstellingen in verschillende theaterproducties. Als freelance drummer speel en/of speelde ik met o.a. The girls wanna have fun (Mieke Stemerdink, Monique en Suzanne Klemann, Frédérique Spigt, Bombita’s, Manuëla Kemp), Groove the Princess, Limited Edition, Santiago Jimenez, Groovin’ high, en vele andere projecten.

Naast mijn optredens heb ik 25 jaar ervaring als docent, momenteel doceer ik Methodiek Drums en Rhythm and Timing op het Conservatorium van Haarlem. Tevens geef ik drumlessen bij mijn eigen school Bergen Muziek. (www.bergenmuziek.nl)

Ik ben DRUMWERK gestart vanuit de overtuiging dat muziek/ritme een erg goed “instrument” is om samenwerkingsprocessen voelbaar te maken voor de deelnemers. Mijn ervaring is dat de door mij ontwikkelde methode meer effect heeft dan een puur theoretische aanpak.

Tijdens het geven van de workshop komen mijn ervaring als muzikant/docent en mijn goede communicatieve vaardigheden en enthousiasme goed van pas.

[jwplayer config=”Audio player” mediaid=”527″]